Grote meid, Grote School!

Colegio la Colina02 Campus  Colegio la Colina01 Entrada

 

 

 

 

 

Nina is begonnen op de Grote School! Ik weet niet waar ik het meeste tegen opzag: voor dag en dauw moeten opstaan (5 am!!) zodat mijn meissie op tijd komt voordat om 7.40 am de schoolbel gaat; ‘La Ruta’ oftewel, haar ellenlange ritten van ruim een uur heen en een ruim uur terug in de schoolbus; de torenhoge kosten van het (privé)onderwijs hier; of het stijve uniform waar ik mijn kleine funky Nina nu dagelijks in moet hijsen… Hoe dan ook, de eerste week ging verrassend goed!

Schotse kilt
Nini vindt zichzelf groot en knap in haar donkerblauwe pakje met schotse kilt, stapt ’s ochtends slaperig maar goed gehumeurd in de schoolbus en komt moe maar happy terug. Colegio La Colina (‘De Heuvel’) is een kleine en vriendelijke school, tweetalig (ES-EN), niet-religieus en met een moderne educatieve aanpak, wat nog niet makkelijk te vinden is in dit conservatieve land. Ik denk bijvoorbeeld dat niet veel scholen hier ‘respect voor seksuele diversiteit’ met zoveel woorden in hun Huisregels hebben staan.

141021 Nini en su nuevo uniforme05141021 Nini en su nuevo uniforme03141021 Nini en su nuevo uniforme00

Top tien
Het schooltje heeft een mooie campus op – inderdaad – een heuvel met veel groen en sportvelden in de open lucht.

En oja, La Colina staat in de top 10 van Colombia’s beste scholen (maar niet in de top 10 duurste scholen – verre van, gelukkig).


Oeff… Na een lange zoektocht en veel zenuwen is deze mama blij en opgelucht!!

Nina sportveld La Colina Nini klimrek La Colina

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.