Over KatNini

Katja Nina San GilKatNini is de blogpagina met nieuwsberichten van Katja over leven, werken en fun in Colombia, het tweede vaderland van mij en mijn prachtige Colombiaans-Nederlandse dochter Nina. Lees hieronder meer!

KatNini es la página de blog de Katja sobre vivir, trabajar y disfrutar en Colombia, la segunda patria que acogió a mí y mi hermosa hija colombo-holandesa Nina con su característico calor humano. Los posts están escritos en holandés sobretodo, pero en ocasiones encontrarás notas en español e inglés.

KatNini is Katja´s blog page about living and working in Colombia and enjoying life in this amazing country,. Colombia is our “second motherland”, that received me and my beautiful Dutch-Colombian daughter Nina with characteristic human warmth. Most posts are written in Dutch, but occasionally you´ll find topics in Spanish or English.

Over ons

De nieuwspagina van Katja en Nina is een blog met persoonlijk getinte berichten uit en over Colombia, met soms ook posts die over algemenere actualiteiten gaan of aan mijn werk zijn gerelateerd.

Nina (we noemen haar vaak liefkozend ‘Nini’) is in 2009 in Colombia’s hoofdstad Bogotá geboren. Ze bleef er tot ze bijna een jaar was. Na drie jaar in Nederland te hebben gewoond, kwamen Nini en ik, haar mama Katja vlak voor de jaarwisseling 2013-14 terug naar Colombia.

Waarom Colombia?

“Waarom toch?”, vragen veel van onze vrienden en familieleden in Nederland en België. Waarom het comfortabele, veilige, rijke Nederland verruilen voor dat duistere Latijns-Amerikaanse land waarover je in de media zoveel slechts hoort?

Nou, daarom!

Nou, daarom, zeg ik dan: omdat Colombia zoveel méér is dan gewapend conflict en drugshandel. Omdat het een prachtig land is met hartelijke, toegankelijke, slimme en ondernemende mensen. Omdat het een uitdagend land is, waar je als je ’s morgens vroeg opstaat nooit weet hoe je dag zal verlopen en op welke verrassingen je zal worden getrakteerd. Omdat mensen hier de kunst van het improviseren verstaan en het leven toelachen, ook als het tegen zit. Omdat fantasie en magie een extra dimensie aan het leven geven.

Bovendien is Colombia een ongelofelijk afwisselend land. Divers qua landschappen en klimaat, divers qua inwoners. Reis je van noord naar zuid naar oost en west, dan kom je in totaal verschillende werelden terecht. Afro-Colombianen, Colombianen van Europese afkomst, Indiaanse Colombianen: iedereen woont, werkt en leeft hier met zijn eigen cultuur en gewoontes, geuren, kleuren, smaken, talen en accenten.

Afwisselede mix

En al die invloeden komen samen in Nina, dochter van een Hollandse mamma en Colombiaanse pappa – een pappa die zelf trouwens ook een smeltkroes is van verschillende etnische achtergronden.

Dus waarom niet? Waarom zou ik me niet samen met mijn kleine meisje onderdompelen in dit Colombiaanse avontuur?

Op KatNini Blog doe ik ervan verslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.